Formidling og læring

På Trondhjems Sjøfartsmuseum formidler vi Trondheims sjøfartshistorie for liten og stor. Vi har flere ulike tilbud for barnehager og skoleklasser og kan gjerne skreddersy flere.

Alle barn (under 16 år) har gratis inngang på museet. Det betyr at også barnehager og grunnskolen har fri adgang, innenfor museets åpningstid. Her har man tilgang til museets utstillinger og til ulike egenaktiviteter.

Dersom dere ønsker et bestilt opplegg med egen formidler må dette betales for. Se mer informasjon under. Tidspunkt for besøk avtales på forhånd.

I første etasje har vi laget en utstilling om overgangen fra seil til damp, og i andre etasje er temaet seilskutetid og Trondheim som sjøfartsby. Utstillingene er basert på museets gjenstands- og fotomateriale der temaene på den ene siden er knyttet til sjømannslivet, og på den andre siden til Trondheim som sjøfartsby. 

Utstillingen i andre etasje er ei barnevennlig utstilling om seilskutetida. Her finnes et lek- og læranlegg som illuderer dekket på et seilskip. Skoleskipet Tordenskjold og Skipsrotta Sivert er gjennomgangstema, og her finnes mange oppgaver for hele familien. En egenprodusert film om livet på skoleskipet Tordenskiold vises daglig. Den forteller om hvordan ungdom i perioden 1900 - 1940 ble utdannet til det maritime arbeidslivet. Hør historien til en av dem som mønstret på i 1934.


Ta gjerne kontakt for mer informasjon om omvisninger og formidling. Grunnet høy pågang og krav til smittevern, ber vi om at dere tar kontakt for å besøk på telefon 73 52 89 75, eller e-post sverresborg.sjofartsmuseet@mist.no
Vi gjør oppmerksom på at vi kan måtte bortvise grupper som kommer uanmeldt dersom det allerede er en gruppe som har bestilt plass.

  •  (Foto/Photo)
    1/1