Hopp til hovedinnhold

Formidling og læring

På Trondhjems Sjøfartsmuseum formidler vi Trondheims sjøfartshistorie for liten og stor.

Besøk oss og prøv skipsrotta Siverts matrostest!

Alle barn under 16 år har gratis inngang på museet i følge med en voksen. Det betyr at også barnehager og skoler har fri adgang, så lenge besøket skjer innenfor museets åpningstid. Besøket må reserveres minst fem dager på forhånd og må bekreftes av oss før reservasjonen er gyldig. 

Opplegget passer for barnehager og for 1.-4. trinn.

Praktisk informasjon

Barnehage- og skolebesøk må reserveres på forhånd for å unngå at to grupper møter opp samtidig.

Dersom dere ønsker et bestilt opplegg med egen formidler, må dette betales for. 

Det er muligheter for å spise matpakke dersom man er komfortabel med å finne seg til rette i utstillingen, da museet dessverre ikke har eget matpakkerom.

Hvis dere ønsker å reservere et besøk hos oss på kort varsel, eller hvis dere er interessert i alternative opplegg eller har andre spørsmål, ber vi om at dere kontakter oss på telefon 73 52 89 75 eller på e-post sverresborg.sjofartsmuseet@mist.no

I første etasje har vi laget en utstilling om overgangen fra seil til damp, og i andre etasje er temaet seilskutetid og Trondheim som sjøfartsby. Utstillingene er basert på museets gjenstands- og fotomateriale der temaene på den ene siden er knyttet til sjømannslivet, og på den andre siden til Trondheim som sjøfartsby. 

Utstillingen i andre etasje er en barnevennlig utstilling om seilskutetida. Her finnes det et lek-og-lær-anlegg som illuderer dekket på et seilskip. Skoleskipet Tordenskjold og Skipsrotta Sivert er gjennomgangstemaer, og her kan hele familien more seg med å løse mange forskjellige oppgaver. En egenprodusert film om livet på skoleskipet Tordenskiold vises daglig. Den forteller om hvordan ungdom i perioden 1900-1940 ble utdannet til det maritime arbeidslivet. Hør historien til en av dem som mønstret på i 1934.


Ta gjerne kontakt for mer informasjon om omvisninger og formidling. Grunnet høy pågang ber vi om at dere kontakter oss angående muligheten for besøk på telefon 73 52 89 75 eller på e-post sverresborg.sjofartsmuseet@mist.no

Vi gjør oppmerksom på at vi kan måtte bortvise grupper som kommer uanmeldt dersom det allerede er en gruppe som har bestilt plass.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1