Utleie og omvisninger

På Trondhjems Sjøfartsmuseum formidler vi Trondheims sjøfartshistorie til liten og stor. Vi har flere ulike tilbud for grupper, og kan gjerne skreddersy flere.
Ta kontakt på telefon 73 52 89 75, eller e-post sverresborg.sjofartsmuseet@mist.no for priser og bestillinger.

Trondhjems_Sjofartsmuseum_MIST2021_photo_Wil_Lee-Wright_107A1840.jpg (Foto/Photo)

Omvisninger og grupper

Vi tilbyr omvisninger på museet hele året. Her kan du få en spesialomvisning i utstillingen «Fra seil til damp», eller i utstillingen «Byens seilskutetid».

Omvisingene tar ca. 45 minutter.

Vi kan også skreddersy omvisninger for deg og din gruppe, både etter tema og lengde på opplegget. 

Trondhjems_Sjofartsmuseum_MIST2021_photo_Wil_Lee-Wright_107A1501.jpg (Foto/Photo)

Barnehager og skoler

Trondhjems Sjøfartsmuseum formidler den maritime historien til Trondheim og omegn, og har utstillinger om både seilskutetiden og dampskipstiden. Museet holder åpent kl. 10-15 tirsdag til fredag.

Museet har gode fasiliteter for formidling rettet mot barn, der man kan følge karakteren «Skipsrotta Sivert» gjennom interaktive aktiviteter som å styre skuta, knyte knuter og lete etter det hemmelige rommet.

Opplegget styres av barnehagens/klassens egne ledsagere, hvilket muliggjørgratis inngang for barnehager og skoler. Det er muligheter for å spise matpakke dersom man er komfortabel med å finne seg til rette i utstillingen, da museet dessverre ikke har eget matpakkerom.

Hjertelig velkommen til oss!Klikk på lenken for mer informasjon om tilbud til barnehager og skoler:
27503776_1785326241478191_7610838260087535359_o.jpg (Foto/Photo)

Seildampskipet «Hansteen»: Et flytende kulturminne

Med både dampmaskin og seil som fremdriftsmiddel representerte seildampskipet «Hansteen» overgangsfasen mellom gammel og ny tid i skipsbyggingsindustrien. Det ble bygd i 1866 ved Nylands Mekaniske verksted som Norges første havforskningsskip. Dette unike skipet har hjemmehavn i Trondheim, og om sommeren er det mulig å komme om bord for både omvisning og fjordtur. Mannskapet tar varmt imot deg og viser deg rundt over og under dekk, og du får selvsagt komme ned i maskinrommet hvor dampmaskinen fortsatt fyres med kull.

Om du er på jakt etter en unik opplevelse for ditt firma, eller privat, er det mulig å booke «Hansteen» for kortere eller lengre dagstur. Visse forbehold gjelder (eksempelvis antall, type opplegg, fartsområde osv.). Muligheter for servering og kjøp av kaffe og vafler.

Ta kontakt for en uforpliktende prat på telefon 73 52 89 75 eller e-post sverresborg.sjofartsmuseet@mist.no om du er interessert i en tur på fjorden, eller omvisning om bord i «Hansteen»