Grunnskole og SFO

På Trondhjems Sjøfartsmuseum brenner vi for å formidle Trondheims sjøfartshistorie for liten og stor. Vi har flere ulike tilbud for skoleklasser og kan gjerne skreddersy flere.

Ta kontakt

Grunnet høy pågang og krav til smittevern, ber vi om at dere tar kontakt på telefon 73 52 89 75 eller e-post sverresborg.sjofartsmuseet@mist.no om dere ønsker å komme på besøk.

Praktisk informasjon

Alle barn (under 16 år) har gratis inngang på museet. Det betyr at også barnehager har fri adgang, innenfor museets åpningstid.

Dersom dere ønsker et bestilt opplegg med egen formidler må dette betales for. 
Se mer informasjon under.

Det er muligheter for å spise matpakke dersom man er komfortabel med å finne seg til rette i utstillingen, da museet dessverre ikke har eget matpakkerom.

Elev på Skoleskipet Tordenskiold (Foto/Photo)

Skipsrotta Siverts sjømannsprøve (Egenaktivitet, 1.-4.trinn)

Besøk vårt lek- og læranlegg og lær om seilskutetida i Trondheim. Styr skuta, knyt knuter og klatre i riggen! Kanskje finner du det hemmelige rommet?

Opplegget styres av barnehagens/klassens egne ledsagere, hvilket muliggjør gratis inngang for barnehager og skoler.

Pris:Gratis

Trondhjems_Sjfartsmuseum.jpg (Foto/Photo)

Eventyr om havet (1-4.trinn)

Har du noen gang smakt på havet? Det er jo helt salt! Hør eventyret “Kverna som malte på havets bunn”. Det finnes mye annet i havet også! Sjøormen er vanskelig å få på kroken - men det er ikke kraken!

Pris: 50,- per barn (Minstepris er kr. 1000.-)

sivert_med_skip_redigert.jpg (Foto/Photo)

“Hva er det?” (1.-4.trinn)

Skipsrotta Sivert, som fort blir sjøsyk, har brukt mye tid på museet. Her har han undret seg over alle tingene som finnes bak glass, og lagd seg egne historier om objektene. Nå trenger han hjelp fra barna til å velge ut noen av tingene: hvilke gjenstander er rarest, finest og mest spennende? 

Pris: 50,- per barn (Minstepris er kr. 1000.-)

Ant.barn: maks 15

omvisning_for_barnefamilier.jpg (Foto/Photo)

«De som seilte for Konge og Fedreland under krigen» (5.-7.trinn)

Omvisningen foregår inne og ute ved Sjøfartsmuseet, og forteller om de som seilte under norsk flagg både i første og andre verdenskrig. I løpet av omvisningen vil dere få noen oppgaver som må løses. Bli med og dykk ned i historiene om skip og sjømenn i krigstid.

NB! Tilbys kun i perioden 1. mai – 1. oktober.

Pris: 50,- per barn (Minstepris er kr. 1000.-)

skumle_eventyr.jpg (Foto/Photo)

Sjødraugen og landdraugen (5.-7.trinn)

Har du hørt om draugen? 

Draug, det betyr gjenganger. Og en sjødraug er en sjømann, en fisker, en stakkar sjel som har fått sin våte grav ute på havet. Et sjølik som har ligget og rullet nede på sjøbunnen til hodet hans har falt av og til kroppen hans har blitt full av tang og tare. Draugen vil ta deg, trekke deg ned i havet slik at du og den deler samme våte grav.»

Dykk ned i skumle sagn og eventyr om drauger og sjømonstre i vår fortellerstund.

Pris: 50,- per barn (Minstepris er kr. 1000.-)

SS_Sverre_Sigurdssn_02.jpg (Foto/Photo)

Fra seil til damp (Egenaktivitet, 8.-10.trinn)

I 1. etasje kan elevene utforske utstillingen "Fra seil til damp" gjennom oppgaveark. Utstillingen tar for seg utviklingen av trøndersk skipsindustri og livet til både sjøfolkene og de hjemmeværende fra starten på 1800-tallet frem til 1950. Oppgavene kan sendes ut til klassen i forkant, og inneholder både kortsvars oppgaver og mer omfattende oppgaver som kan gjøres i etterkant av museumsbesøket.

Besøket styres av klassens egne ledsagere.

Pris: Gratis.


Dette opplegget kan fint kombineres med en titt på utstillingen "Seilskutetida i 2.etg" 

Utstillingen om seilskutetida i 2. etasje er knyttet til to tema; på den ene siden til sjømannslivet, og på den andre siden til Trondheim som sjøfartsby. Her kan man f.eks starte museums besøket med en egenprodusert film om livet på skoleskipet Tordenskjold. Den forteller om hvordan ungdom i perioden 1900 – 1940 ble utdannet til det maritime arbeidslivet. Hør historien til en av dem som mønstret på i 1934.