Torsdagstreff

Torsdagstreff er en serie med foredrag og konserter med maritim forankring som arrangeres i våre lokaler siste torsdag i januar til og med april, og fra september til og med november. Alle våre torsdagstreff begynner kl. 19.00.

Arrangementet varer i ca. 1 time, og dørene åpnes kl. 18.30. Billetter kjøpes i døra til kr 50,-.

Ta kontakt på telefon 73 52 89 75 i museets åpningstid dersom du har spørsmål.

Høst 2022

Steinvikholm_slottIMG_5980.jpg (Foto/Photo)

29. september kl. 19.00

Erkebiskop Olavs flukt med skip til Nederlandene

Terje T.V. Bratberg holder foredrag på Trondhjems Sjøfartsmuseum om den kritiske fasen i norsk historie da erkebiskop Olav Engelbrektsson måtte forlate Norge som en følge av reformasjonen. Kanskje vet han også noe om det berømte Olavsskrinets skjebne?

Terje Bratberg har hovedfag i historie og praktisk-pedagogisk utdanning. Han har blant annet skrevet flere historiske bøker om Trondheim. Han arbeider i dag som konservator ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.


Foto: Wenche Aakervik/Wikipedia

Dora.jpg (Foto/Photo)

27. oktober kl. 19.00

Kriegsmarinewerft Drontheim og ubåtbasen Dora

Kristoffer Eliassen Grini kommer til Sjøfartsmuseet for å holde et foredrag om Kriegsmarinewerft Drontheim og ubåtbasen Dora – okkupasjonsmaktens viktigste havn i nord. Her vil du få et innblikk i Trondheimsfjordens rolle i nazistenes militærstrategi.

Kristoffer Eliassen Grini har en doktorgrad i arkeologi fra NTNU og har blant annet jobbet med hvordan okkupasjonsmakten under krigen bygde og brukte ulike anlegg i Norge, samt hvordan man etter krigen og frem til i dag har ansett og brukt disse stedene og anleggene. Han arbeider nå som forsker ved Falstadsenteret.

Foto: Ukjent/Nasjonalmuseet

Rett_i_garnet.jpg (Foto/Photo)

24. november kl. 19.00

"Rett i garnet"

Et foredrag om livet til fiskerne i gamle dager med et ekstra fokus på fiskerdrakten. Her får du også muligheten til å lære strikkeoppskrifter!

Line Iversen er konservator og fagansvarlig for tekstil i Viti og har jobbet i 20 år på Sunnmøre museum, primært med samlingsforvaltning. Hun har skrevet flere artikler om samlingene i museene, med utgangspunkt i gjenstandene, deres tradisjon og bruk.

Foto: Marius Beck Dahle