Maritim vandring

Kom og bli med på våre maritimhistoriske temavandringer.
Vi har faste oppsatte vandringer i sommersesong.
Ellers i året kan vi skreddersy opplegg for grupper eller din bedrift om ønskelig.

Maritim vandring i Trondheim

Sjøfartsbyen Trondheim

Bli med på en temavandring langs Nidelvens munning. Dette er en reise tilbake i tid da Trondheim var sjøfartsby, og hadde kontakt til handelsplasser rundt hele jordkloden, fra Karibien til Kina.
For rundt år 1000 siden ble byen Nidaros - dagens Trondheim - del av et europeisk nettverk av kjøpmenn. De reiste så langt som til Kaukasus for å bytte til seg verdifull silke og sølv. I “Skipakroka”, der man nå har funnet rester etter Klemenskirken, anla kong Olav Trygvasson en kongshavn til støtte for kjøpmennene.
Senere ble byen Trondheim rik gjennom eksport av kobber, som ble funnet i fjellene rundt Røros på 1600-tallet. Cecilie Christine Schøller bygget Stiftsgården, og året før den ble ferdig kom den unge Christian Andersen Lorch til byen. Hvordan gikk det med handelshuset han hadde planer om å starte?

Opplev minnene etter handelsbyen Trondheim gjennom 1000 år på en vandrings langs Nidelvens munning. Turen starter og avsluttes ved Trondhjems sjøfartsmuseum, og du har fri inngang til museet.

Maritime vandringer

  • Søndag 24.juni kl: 13.00 ​

Priser:
Voksne 150,-
Honnør/student: 105,-
Barn i følge med voksen: Gratis

Omvisning på museet

Ut på byen med kolleger, eller gode venner?

En maritim vandring kan være en fin start på en dag eller kveld ute på byen. Vi kan tilpasse turen til dine ønsker, og vi har mulighet til å legge til rette for en velkomst i museet eller i den ærverdige børssalen i Folkebiblioteksbygget. Turen passer også som et avbrekk på konferanser eller seminarer.

Opplev Trondheims maritime og industrielle historie til fots, eller fra sykkelsetet.
Vi kan ta imot grupper fra 10 til 40 personer. Prisen vil være avhengig av tidspunkt, lengde og opplegg.


Ta kontakt for tilbud og mer informasjon