Kysten dag

Kystens dag er et gratis arrangement for hele familien.
Dagen tar for seg alt som har med kystkultur å gjøre. Det vil bli aktiviteter her hos Trondhjems Sjøfartsmuseum og på Krigsseilerplassen. Men også på Fosenkaia hos Kystlaget Trondhjem og på arkivsenteret på Dora, så her er det duket for mange spennende opplevelser.

  • Skipsrotta_Sivert_og_farfars_hemmelighet.pdf.jpg

Velkommen til åpent museum hele denne dagen. Barnas Sjøfartsmuseum viser dukketateret: "Skipsrotta Sivert og farfars hemmelighet"
«Har du vært til sjøs noen gang, du da, Sivert?»
«Ja, mange ganger, men jeg blir så sjøsyk. Jeg blir helt grønn om snuten bare jeg kommer ut til Munkholmen. Og dessuten så kan jeg ikke forskjell på styrbord og babord».

Det kan jo ikke være lett å være ei skipsrotte som blir sjøsyk og som i tillegg ikke kan forskjell på styrbord og babord. Kanskje noen barn vil hjelpe ham?

Det vil bli omvisninger i museets faste utstillinger om dampskipstid og seilskutetid,  samt sykkelvandringer fra museet til Dora, som avsluttes med omvisning inne i dorabunkeren..

Museet Kystens arv vil ha aktiviteter på Krigsseilerplassen der kan du lære repslaging og tradisjonelle sjømannsknuter. Møt og hør om Draugen Froskemannsklubb, Trondheims mest aktive dykkerklubb med over 60 medlemmer og som  feirer 50-års jubileum i 2018! 

Ved Sjøfartsmuseet vil du også få kjøpt deg noe å bite i, kaffe og kake eller fiskekaker. 

På Fosenkaia finner du Elias-båtene, båtdam, gammelmotorene startes opp, prøv deg som smed, ja, du kan også prøve å spinne ditt eget garn. På Dora blir det omvisning i bunkeren, utstilling om sjøfartshistorien, visning av gamle filmer fra TMV. 

Det blir også mulighet for å fraktes med båt mellom Fosenkaia og Krigsseilerplassen.

På kvelden blir det konsert på Kafe Skuret .