Sommer i byen: Barnas museum!

Onsdag 23. juni og fredag 25.juni har vi sommeraktiviteter for barn og barnefamilier på Trondhjems sjøfartsmuseum, i tillegg til den faste "Matrostesten".

Sommer_i_byen_2021.4.jpg (Foto/Photo)

Tidfestede aktiviteter: Onsdager og fredager 20. juni til 20. juli.

«Seil med skipsrotta Sivert», kl.11.00 

Bli med Skipsrotta Sivert tilbake til seilskutetidas glansdager – og hør om den gangen Sivert fikk sjøormen på kroken! Etter fortellerstunden leker vi sammen med Siverts i museets "Lek og lær" anlegg. 

Passer for barn fra 4 år. Tid: ca. 20 min 

 

«De som seilte for Konge og Fedreland under krigen», kl 13.00 

Omvisningen foregår inne og ute ved Sjøfartsmuseet, og forteller om de som seilte under norsk flagg både i første og andre verdenskrig. I løpet av omvisningen vil dere få noen oppgaver som må løses. Ta med familien og dykk ned i historiene om skip og sjømenn i krigstid. 

Passer for barn fra 8 år. Tid: ca. 40 min

 

Aktivitetene inngår i vanlig inngangsbillett. (90 for voksen, 70 for honnør/student og gratis for barn under 16år). Billetter kan kjøpes i museets resepsjon. 


Museets åpningstider: 

Mandag - fredag: kl 10.00-15.00 

Lørdag og søndag: kl 12.00-16.00

Trondhjems_Sjfartsmuseum.jpg (Foto/Photo)

Matrostesten og "Byens Seilskutetid"

Som alltid kan man ta Sjøfartsmuseets matrostest og leke i vårt "Lek og lær"-anlegg!

Utstillingen i andre etasje er ei barnevennlig utstilling om seilskutetida. Her finnes et lek- og læranlegg som illuderer dekket på et seilskip. Skoleskipet Tordenskjold og Skipsrotta Sivert er gjennomgangstema, og her finnes mange oppgaver for hele familien. Man kan knytte ulike knuter, tegne, løse oppgaver og gå på jakt etter det hemmelige rommet, eller høre på alle de rare historiene til Siverts familie.

Matrostesten og "lek- og lær" anlegget er åpent i hele perioden 22.-26. juni (samt videre utover sommeren)


Mer om Barnas Sjøfartsmuseum her: