Torsdagstreff

Torsdagstreff er en foredragsserie med maritim forankring som arrangeres siste torsdag i januar til og med april, og fra september til og med november.
Kl. 19.00 i museets lokaler.
Inngang kr. 40,-

Her er en oversikt over kommende Torsdagstreff:

Omslag.png

30. mars kl.19

"Norske sjøfolk i krig og terror"en historie ukjent for de fleste. Foredrag med Arild E. Syvertsen, forfatter, sjøkaptein og statslos i Kystverket. Syvertsen har skrevet bok om emnet, han seilte som ung kaptein på et norsk skip under gulfkrigen, han har snakket med sjøfolk som var med på disse seilasene og forteller deres dramatiske historier. Dette er nyere norsk sjøfartshistorie som ikke tidligere er fortalt.​

Det blir boksalg, med signering etter foredraget.

spangen.jpg

Onsdag 26.april

En reise med Femundsbåtene 

Fæmund II ble bygget ved Ørens Mekaniske Verksted i Trondheim den ble fraktet i deler opp til Femunden og har siden 1905 trafikkert området.
Amund Spangen kulturhistoriker og forfatter har skrevet boken om femundsbåtene, han forteller om bakgrunnen for å sette i gang båttrafikk på Femunden 1887 og hvilken betydning dette hadde for de som bodde i området.

NB: Dette foredraget er annonsert på en annen dato i Sjøfartsmuseets trykte program.

28. september "Krigsseilerne under første verdenskrig - sjøfolk i jobbetid og ubåtkrig" Foredrag med Elisabeth Solvang Koren, konservator ved Norsk Maritimt museum.
26. oktober"Tang og tare for matelskere" Frøya Tare.
30. november "Storsmuglere fra Frøya" Foredrag ved Birger Sivertsen, forfatter.